27 Νοε 2007

ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007, ώρα 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης παρουσιάζει τα έργα μου για πιάνο:
«Entrata», «Synaphes», «Aquarelles»,«Συλλαβές», «7 ρυθμικοί χοροί», «4 μικροί Κανόνες»,2 κύκλοι «Inventions», «7 Ρυθμικοί Χοροί»,«Prelude and Toccata», «Sonata».

Σήμερα όμως, Τρίτη 27/11/2007, 8:30 μμ,Goethe Institut - Athen, Ομήρου 14-16 Αθήνα, διευθύνω τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού σύνθεσης στη μνήμη Γ. Α. Παπαϊωάννου 2006-7. Συγκεκριμένα:

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Goethe Institut-Athen, παρουσιάζει τα τρία βραβευμένα έργα του διαγωνισμού σύνθεσης 2006-7 στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μέλους του Δ. Σ. της Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Στον διαγωνισμό η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους συνθέτες και μαέστρους, βράβευσε με πρώτο βραβείο τον Απόστολο Ντάρλα για το έργο «Τυρώ» (2006) για σοπράνο, κλαρινέτο και πιάνο, με δεύτερο βραβείο το Δημήτρη Οικονόμου για το έργο «String quartet no 1 (in memoriam)» (2006) και με τρίτο βραβείο το Στάθη Γυφτάκη για το έργο «Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Ιωσήφ Παπαδάτου» (2006) για φλάουτο και πιάνο.Μαζί με τα βραβευμένα, παρουσιάζονται επίσης τα έργα των Gérard Grisey «Talea, ou la machine et les herbes folles» (1986) για ενόργανο σύνολο, Erhard Grosskopf «Streichtriο» (2003) για βιολί, βιόλα και τσέλο και Γιάννη Α. Παπαϊωάννου «Τέσσερις Ορφικοί Ύμνοι» (1971), για αφηγητή και ενόργανο σύνολο.Ως σολίστ εμφανίζονται η Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), ο Τηλέμαχος Κρεβάικας (αφηγητής), η Iwona Glinka (φλάουτο) και η Βίκυ Στυλιανού (πιάνο). Συμμετέχει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής . Τη συναυλία προλογίζει ο Ιωσήφ Παπαδάτος.

Η είσοδος για τη συναυλία στο Goete είναι ελεύθερη.

4 σχόλια:

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Δάσκαλε, καλώς ορίσατε στη σφαίρα των μπλόγκερς (κοινώς μπλογκόσφαιρα). Καλή συνέχεια......

Dimitri Sykias είπε...

Καλή αρχή στο blog σας. Συγχαρητήρια για τη σημερινή συναυλία. Τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού ήταν πολύ αξιόλογα. Το έργο του Grisey (όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω, πριν κλείσουν απρόσμενα τα κυκλώματά μου) το αποδώσατε εξαιρετικά.

Χαρ. Θεοδωρόπουλος είπε...

Θερμοτατες ευχαριστιες

proinos είπε...

Καλή αρχή στο blog
Καλή επιτυχία στην αποψινή συναυλία στο ΜΜΑ.