26 Φεβ 2008

μετά τη χθεσινή συναυλία

Χάρηκα πάρα πολύ, θα έλεγα συγκινήθηκα, με τη χθεσινοβραδινή συναυλία με έργα του Στάθη Γυφτάκη. Στους τέσσερις κύκλους τραγουδιών έδειξε μια θαυμαστή ευαισθησία, ήθος και φαντασία, γράφοντας μουσική πάνω σε διάφορους Έλληνες ποιητές. Χάρηκα επίσης που μπόρεσα έστω και λίγο να συμμετέχω σε αυτή τη “μουσική πανδαισία” και θέλω πραγματικά να τον συγχαρώ και να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Ο Στάθης είναι ένας ευαίσθητος και πολύ καλός μουσικός, με διορατικότητα και ήθος.
Μπράβο Στάθη!

1 σχόλιο:

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Μεταφέρω όσα έγραψα σε email που έστειλα μετά τη βραδιά της συναυλίας στον Στάθη:

Στάθη μου,
η συναυλία σου μου άρεσε και συγκινήθηκα ιδιαίτερα με τα ποιήματα του Πορφύρη. Επίσης βρήκα εξαιρετική τη μελοποίησή σου στα ποιήματα του Συμεών (το κλίμα, τη στίξη του λόγου, την συναισθηματική προσέγγιση, την ωραία φιλοσοφημένη ενορχήστρωση). Ως φίλος θα πρότεινα να αναζητήσεις τον εαυτό σου ανάμεσα σε αυτά τα έργα.
Τα τραγούδια σου σε ποίηση Συμεών είχαν μιαν εσωτερικότητα διαπλαστική που βρήκα και στο έργο σου που βραβεύτηκε. Ίσως.... συγχώρεσέ μου το θάρρος, αν κατανοώ σωστά, σε αυτή τη γλώσσα πιστεύω ότι κάτι βρίσκεις για να .... κατατείνεις....να μονιμοποιηθείς. Θα τολμούσα να σου προτείνω να την συνδυάσεις με τον "άμεσο εαυτό σου" που ενεδρεύει στην μελοποίηση του Πορφύρη. Τουλάχιστον για τον επόμενο κύκλο διανοημάτων σου, για όσο σε εκφράζει τέλος πάντων.

Οι μουσικοί σου εξαιρετικοί, από πάσης απόψεως.

.... στον μαέστρο παρέλειψα να αναφερθώ στο email. Αυτονόητη η αγάπη στο δάσκαλο και ο θαυμασμός. Πρέπει να το λέμε, όμως.