8 Απρ 2008

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ α' κύκλος

Μετά την οδύσσεια της περσινής χρονιάς με τις συνεχείς μεταβολές των ημερομηνιών των παραστάσεων και τελικά την ακύρωσή τους από τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Στ. Λαζαρίδη, να ʼμαστε επιτέλους 1 μέρα πριν για την πρεμιέρα του πρώτου κύκλου της τέταρτης χρονιάς της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής! Την Πέμπτη 10, το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 και την Τρίτη 15 Απριλίου 2008, στις 8 το βράδυ, στο Στούντιο Πειραιώς 199, διευθύνω σε πρώτη παρουσίαση τις όπερες «Ένα Σώμα» του Χαράλαμπου Γωγιού (σε λιμπρέτο του Γιάννη Φίλια και του Χαράλαμπου Γωγιού) και «Χορεύουμε» του Γιώργου Βασιλαντωνάκη (σε λιμπρέτο της Κλαίρης Λιονάκη), καθώς επίσης και την όπερα του Κουρτ Βάιλ «Ο Τσάρος Φωτογραφίζεται» (σε λιμπρέτο του Γκέοργκ Κάιζερ). Η σκηνοθεσία όλων των έργων ανήκει στην Τζένη Αρσένη, ενώ τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Νίκου Πολίτη.

Τραγουδούν ο Τάσος Αποστόλου, η Μίνα Πολυχρόνου, η Αγγελική Καθαρίου, ο Γιάννης Ιδομενέως, η Διαλεκτή Καμπάκου, η Ελένη Δάβου, ο Μανώλης Παπαδάκης, η Σοφία Καπετανάκου, ο Γιάννης Φίλιας, ο Χρήστος Κεχρής, ο Γιώργος Κυριαζής, ο Βαγγέλης Αγγελάκης, ο Στράτος Αχλάτης και ο Τάσος Μιχάλης.

Η είσοδος για τις παραστάσεις είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο χώρο των παραστάσεων μια ώρα πριν από την έναρξη. Το Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει είσοδο από την οδό Αλκμήνης 68 (παράλληλη της οδού Πειραιώς στο ύψος της οδού Χαμοστέρνας).

3 σχόλια:

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Μέχρι να δω τις όπερες για να γράψω ίσως και κάτι ουσιαστικό, θα περιοριστώ στο να αναφέρω ότι το site της ΕΛΣ δεν έχει συμπεριλάβει την ημερομηνία 10 Απριλίου στις παραστάσεις - πρέπει κάποιος να κλικάρει στην επόμενη ημερομηνία 12 Απριλίου και εκεί να δει ότι υπήρχε παράσταση και στις 10 Απριλίου.

Ανώνυμος είπε...

Γεμάτη η αίθουσα, παρά την αδιαφορία της ΕΛΣ να προβάλει την εκδήλωση!
Θερμά συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική δουλειά μαέστρο.

Το "Χορεύουμε" ήταν μοναδική εμπειρία για την Ελληνική σύγχρονη όπερα.

Κι άλλα τέτοια