8 Μαΐ 2008

«ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ;»

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2008, στις 8.30μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας της Ορχήστρας των Χρωμάτων και του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο «ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ» πραγματοποιείται η συναυλία «ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ;», στην οποία θα παρουσιαστεί και το έργο μου «COLOURS» για σαντούρι, κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, 2 βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο & 2 κοντραμπάσα.

Το Colors γραμμένο το 2007, είναι αφιερωμένο στους συναδέλφους μου της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στον καλλιτεχνικό της διευθυντή Γιώργο Κουρουπό και στον μαέστρο της Μίλτο Λογιάδη.

Είναι ακόμη ένα κομμάτι με ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων, αφού κανένα από τα περίπου 300 έργα μου δεν έχει παρόμοια ενορχήστρωση. Είναι ένα σύντομο έργο (διαρκεί 13 λεπτά), που προσπαθεί να εξερευνήσει ορισμένες από τις παραμέτρους της μουσικής, όπως για παράδειγμα το ηχόχρωμα. Άλλωστε αυτό υποδηλώνεται και από το τίτλο (colors) με τη διπλή σημασία ηχόχρωμα, αλλά και την ονομασία της ορχήστρας (Ορχήστρα των Χρωμάτων).

Σολίστ στο σαντούρι θα είναι η Αγγελίνα Τκάτσεβα, ενώ την Ορχήστρα των Χρωμάτων θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Στην ίδια συναυλία θα παρουσιαστούν και έργα των συνθετών Νίκου Σκαλκώτα, Καλλιόπης Τσουπάκη και Manuel Lopez Lopez.

Πληροφορίες Μουσείο Μπενάκη, τηλ.: 210 3453111,

Ορχήστρα των Χρωμάτων, κα Πέννυ Μπινιάρη, 210-3605123.


1 σχόλιο:

Matinα-Mariam είπε...

Κύριε Αντωνίου θα ήθελα απλά να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το έργο σας!

Σας ευχαριστούμε που δεν επιτρέπεται το λήθαργο να εξαπλωθεί σε αυτή τη χώρα!

Τα σέβη μου.

Μ. Β.