17 Ιουν 2008

Πειραματική Λυρική Σκηνή, 19-20-21-22 Ιουνίου 2008, ώρα 20.00

Στις 19 Ιουνίου, στις 20.00, στο Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Πειραιώς 199 & Αλκμήνης 68) είναι η πρεμιέρα της δεύτερης περιόδου της φετινής Πειραματικής Λυρικής Σκηνής. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις στις 20, 21 και 22 Ιουνίου.

Όπως είχε συμβεί και για τα έργα της πρώτης περιόδου του Απριλίου, έτσι και τα 3 αυτά έργα, ο «Ορφέας» του Βαγγέλη Κατσούλη σε λιμπρέτο του ίδιου, ο «Ορφέας : μια συμφωνία δωματίου με δρώσες φωνές» του Δημήτρη Συκιά σε λιμπρέτο του ίδιου και το «Der Kaiser von Atlantis» του Viktor Ullmann σε λιμπρέτο του Peter Kien, ήταν προγραμματισμένα για πέρσι, αλλά αναβλήθηκαν από την τότε διεύθυνση της Λυρικής Σκηνής.

Το θέμα των δύο έργων που δόθηκαν ως παραγγελία στο Βαγγέλη Κατσούλη και το Δημήτρη Συκιά ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο ενός κύκλου πάνω στο μύθο του Ορφέα. Είχα διαλέξει μάλιστα και τους τίτλους : ο «Ορφέας» και ο «Άλλος Ορφέας». Ο κύκλος ολοκληρωνόταν από το έργο του Darius Milhaud «Les malheurs dOrphée». Το έργο όμως αντικαταστάθηκε από τον «Αυτοκράτορα της Ατλαντίδας» του Ullmann και τότε δόθηκε έμφαση στο ρόλο του Άδη και του Θανάτου.

Στις παραστάσεις του Ιουνίου συμμετέχουν :

«Ορφέας» του Βαγγέλη Κατσούλη

Ορφέας : Πωλ Ζαχαριάδης
Ευρυδίκη : Αγγελική Καθαρίου
Χάρος : Πέτρος Μαγουλάς
Ελπίδα : Άννα Αλεξοπούλου


«Ορφέας : μια συμφωνία δωματίου με δρώσες φωνές»
του Δημήτρη Συκιά

Ορφέας : Μαργαρίτα Συγγενιώτου
Θάνατος : Βαγγέλης Μανιάτης
Χορός : Άννα Αλεξοπούλου, Έλενα Μαραγκού,
Χρήστος Στασινόπουλος, Μιχάλης Κατσούλης


«Ο αυτοκράτορας της Ατλαντίδας» (1943)
του
Viktor Ullmann σε λιμπρέτο του Peter Kien

Μεγάφωνο : Μιχάλης Κατσούλης
Θάνατος : Πέτρος Μαγουλάς
Αυτοκράτορας : Βαγγέλης Μανιάτης
Αρλεκίνος : Κωνσταντίνος Σταυρίδης
Τυμπανιστής : Μαργαρίτα Συγγενιώτου
Κορίτσι : Άρτεμις Μπόγρη
Στρατιώτης : Χρήστος Στασινόπουλος

Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής έχει ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος, η σκηνοθεσία είναι του Παναγή Παγουλάτου, τα σκηνικά και τα κουστούμια του Kenny MacLellan και οι φωτισμοί του Ι. Αποστολέλλη.

Στο διάστημα 19-22 Ιουνίου πολλά θα είναι τα μουσικά δρώμενα στην πόλη μας. Συμπίπτουν βλέπετε οι παραστάσεις της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Αξίζει όμως από κάθε άποψη να διαλέξετε να δείτε μια από τις παραστάσεις της Πειραματικής.


Σας περιμένουμε !




19, 20, 21, 22 Ιουνίου 2008, 20.00

Στούντιο Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Πειραιώς 199 και Αλκμήνης 68)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία που θα διανεμηθούν 1 ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης! Είναι από τις καλύτερες που έχει παρουσιάσει η ΕΛΣ και όχι μόνο στο πλαίσιο της Πειραματικής. Μακάρι τέτοιες δουλειές να βλέπαμε και στην κεντρική σκηνή.