10 Ιουλ 2008

Συναυλία με αφορμή τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων στην 5η Χορωδιακή Ολυμπιάδα, 4 Ιουλίου 2008, Τεχνόπολις, Γκάζι


Χάρηκα ιδιαίτερα της 4ης Ιουλίου στο Γκάζι με την Παιδική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η οποία δόθηκε με αφορμή την 5η Χορωδιακή Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Αυστρία, με τη συμμετοχή πάρα πολλών χορωδιών από όλον τον κόσμο.
Για τη συναυλία αυτή, εξήντα νέα παιδιά (υποθέτω οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 6-7 έως 17 ετών περίπου) τραγούδησαν ένα πολυποίκιλο πλούσιο πρόγραμμα με πολλές απαιτήσεις και δυσκολίες. Αισθάνθηκα ιδιαίτερη χαρά και για το δικό μου κομμάτι «Δέος στη Σελήνη», ένα κομμάτι αρχικά γραμμένο για τετράφωνη γυναικεία χορωδία που τραγουδήθηκε άψογα, με πολλή αγάπη και συγκίνηση από τη χορωδία. Νομίζω ότι η χαρά και η αγάπη γι’ αυτό που έκαναν τα παιδιά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους και συμμετείχαν με όλη τους την αγνή ψυχή. Το δεύτερο μέρος είχε μάλιστα και κομμάτια από διάφορα αμερικάνικα musicals, τα οποία αποδόθηκαν και χορογραφικά από τα παιδιά.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε αυτή την πολύ σπουδαία παιδική χορωδία, στα μουσικά σύνολα του Δήμου, στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο των Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηναίων. Ακόμη στη Ρόζη Μαστροσάββα, τη μαεστρίνα, που έχει τη μουσική διεύθυνση αυτής της χορωδίας. Όχι μόνο απέδωσε αριστουργηματικά όλα τα κομμάτια, με πολύ έξυπνη και κατάλληλη κινησιολογία, αλλά δίδαξε και το μουσικό και τεχνικό μέρος στα παιδιά και κυρίως το σεβασμό και το ήθος για τη μουσική απόδοση όλων των κομματιών. Επίσης ήταν πολύ σημαντική και η συμμετοχή του πιανίστα Σάββα Ρακιντζάκη, ο οποίος είχε κάνει και τις περισσότερες διασκευές και προσαρμογές για την Παιδική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.
Ένα μέρος της μεγάλης επιτυχίας αυτής της χορωδίας και της δουλειάς της Μαστροσάββα είναι και η συμμετοχή των γονέων. Είδα με πολύ χαρά και συγκίνηση πολλούς γονείς όχι μόνο να παρακολουθούν τα παιδιά τους, αλλά να βοηθάνε επιπλέον για την ύπαρξη και το υψηλό επίπεδο αυτής της χορωδίας. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και σε εκείνους που έχουν εμπλακεί τα παιδιά τους και οι ίδιοι σε αυτή τη λειτουργία της χορωδιακής τέχνης. Δεν είναι μόνο σημαντική για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών, αλλά είναι και για την ευαισθητοποίησή τους στις ανθρώπινες σχέσεις. Και η χορωδιακή ιδέα ειδικά σε αυτόν τον οργανισμό υπάρχει πολύ έντονη.
Τους εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλή επιτυχία στο διεθνές φεστιβάλ και διαγωνισμό στην Αυστρία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νέα διαμόρφωση του Blog το κάνει δυσανάγνωστο. Η παλιά ήταν πολύ καλύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα, μου φαίνεται πιο καλά στημένο.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Έχουν και οι δυο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
μήπως θα ήταν προτιμότερον, αντί να αναρτούμε σχόλια του στυλ "έχουν και οι δύο δίκιο", πράγμα απίθανο στη συγκεκριμένη περίπτωση, να ασχολούμαστε με το περιεχόμενο που είναι η ουσία των πραγμάτων ;;; Η μορφή του blog είναι δευτερευούσης σημασίας και πάντα επιλογή του διαχειριστή.

Ανώνυμος είπε...

Η Χορωδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της, στο διαγωνισμό χορωδιών στην Αυστρία. Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι πολύ σημαντικά νέα.
Ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας ανώνυμε φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στη χορωδια για τη διεθνη της επιτυχια!Μπορειτε να παρετε μια γευση απο τη συμμετοχη της στο διαγωνισμο μεσα απο videos που υπαρχουν στο youtube με τιτλο Children's Choir of the City of Athens.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΑΛΑΞΑΜΕ ΚΑΙ E MAIL.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΕΡΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΒΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΩΡΙΣΤΙΚΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΟΜΑΔΑ !!!!!!!