3 Νοε 2008

Aleaς συνέχεια : Harps, Strings, Colors, etc...


Μιας και μιλάμε για τις εκδηλώσεις της Alea III, την
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008, στις 8 το βράδυ, η Alea δίνει μια συναυλία με έργα που έχουν μάλλον ασυνήθιστη ενορχήστρωση. Harps, Strings, Colors, etc o τίτλος της συναυλίας και διευθυντής της ορχήστρας ο Μιχάλης Οικονόμου. Θα παρουσιαστούν τα έργα "Recueil de pierre et de sable" του Joshua Fineberg, "Romanza" του Donald Martino, "Οκτέτο" του Νίκου Σκαλκώτα, "Allilon" του Μιχάλη Οικονόμου, "Sonata No2" για φλάουτο και πιάνο του Martin Amlin και το δικό μου "Colors".
Για το Colors είχαμε ξαναγράψει και παλιότερα, όταν παίχτηκε από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, για την οποία άλλωστε και γράφτηκε το 2007. Πρόκειται για ένα ακόμη κομμάτι με ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων, αφού κανένα από τα περίπου 300 έργα μου δεν έχει παρόμοια ενορχήστρωση.

Το έργο είναι αφιερωμένο στους συναδέλφους μου της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στον καλλιτεχνικό της διευθυντή Γιώργο Κουρουπό και τον μαέστρο της Μίλτο Λογιάδη.

Είναι ένα σύντομο (13´) έργο που αφενός προσπαθεί να εξερευνήσει ορισμένες από τις παραμέτρους της μουσικής, όπως για παράδειγμα το ηχόχρωμα. Άλλωστε αυτό υποδηλώνεται και από το τίτλο (colors) με τη διπλή σημασία ηχόχρωμα, αλλά και η ονομασία της ορχήστρας (Ορχήστρα των Χρωμάτων).

Η συναυλία πραγματοποιείται, όπως όλες οι συναυλίες της Alea, στο Tsai Performance Center του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.Δεν υπάρχουν σχόλια: